~Katsojat~

~Translate~

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

~Hiusten hoito on tärkeää -näin se tehdään~

PESU


Hiusten hoidon A- O on niiden pesu ja hoito. Jos peset hiuksesi liian usein, päänahka tottuu siihen ja rupeaa tuottamaan enemmän talia josta johtuu jatkuva hiusten rasvaisuus. Ole pesemättä hiuksiasi 3-5 päivään, vaikka ne rasvoittuisivat. Sen jälkeen päänahka tottuu eri pesurytmiin. Usein toistuva pesu myös rasittaa pitempää hiusta. Mieluummin harvoin kuin usein.
 
Hiuksille on monenlaisia pesu- ja hoitoaineita. On shampoot, hoitoaineet, jälkihoidot, öljyt, naamiot, juuri- tai latvahoidot ja monenlaiset muut hoidot.

Hoitoaine on tärkeä osa pesua se kiillottaa ja hoitaa hiusta shampoon jälkeen. Hoitoainetta on hyvä pitää vähintään minuutti päässä shampoon jälkeen, että se ehtii imeytyä. Hoitoaineen jälkeen huuhtele hiukset ja muista, että loppuhuuhtelu kylmällä vedellä tuo hiuksellesi kiiltoa. (Lisää kotivinkkejä lopussa.) Olivatpa hiukset pitkät tai lyhyet, käsitellyt tai rasvaiset, ne kaipaavat hoitoainetta ainakin silloin tällöin. Hoitoaine selvittää hiukset, tasoittaa hiussuomut ja palauttaa niihin mahdollisesti kadonnutta kosteutta. Huuhdeltavien hoitoaineiden rinnalle nousseet hiuksiin jätettävät suihkeet ja balsamit ovat käteviä ja aikaa säästäviä. Tehohoitoa on hyvä antaa kerran viikossa ja varata siihen hieman enemmän aikaa. Ne kammataan pestyihin hiuksiin ja annettaan vaikuttaa vähintään pakkauksessa mainitun ajan. Sen jälkeen huuhdellaan huolellisesti.

       
KOTIKONSTEJA HIUSTENHOITOON
  • Liiku ja syö terveellisesti , se näkyy myös hiuksissa. Tupakanpoltto heikentää pintaverenkiertoa myös päänahassa ja pitkäaikainen poltto näkyy myös hiuksissa ja ohentaa hiusta.
  • Liian useat värjäykset kuluttavat hiusta ja hiuspohjaa, ja se myös näkyy. Varsinkin pitkissä hiuksissa.
  • Pitkiä hiuksia kannattaa tasoittaa välillä. Hiukset eivät kasva nopeammin, mutta näyttävät paremmilta.
  • Hiustenlähtö voi olla merkki raudan tai sinkin puutteesta.
  • Vehnänalkion päivittäinen nauttiminen tekee hiuksista kiiltävät.
  • Hiusta saa vaalennettua, kun laittaa sitruunaa viimeiseen pesuun.
  • Tehohoitoa hiuksille saa oliiviöljy -käsittelyllä.
  • Perunajauhoja voi käyttää kuivapesuna, jos pesemiseen ei ole aikaa. Jauhota hiukset ja harjaa. (MUISTA, että hiukset pitää pestä myöhemmin, jos olet käyttänyt kuiva pesua)
  • Päänahan hierominen vilkastuttaa verenkiertoa.
  • Päästä lähtee päivittäin n. 50-150 hiusta. Ne kasvavat noin sentin kuussa, päivällä paremmin kuin yöllä ja kesällä paremmin kuin talvella.
  • Älä hankaa hiuksiasi kuivaksi pyyhkeellä, painele hellästi ylimääräinen vesi pois ja anna kuivua rauhassa. Hellät otteet säästävät hiusta.
(Kaukajarvi) 

Minkälaisen postauksen haluaisit minun julkaisevan? Kerro ihmeessä toiveesi.

Jasmin Guessous
***

3 kommenttia:

  1. Tosi hyvä postaus hiusten hyvinvoinnista! Olisiko sulla suositella mitään erityisiä tuotteita hiustenhoitoon?

    VastaaPoista
  2. Moikka!

    Tosi kiva kuulla!(:
    No, itse tykkään kovasti käyttää Wellan tuotteita. Ne ovat osoittautuneet minulle todella hyviksi ja tekevät hiuksistani terveen näköise, hiukseni voivat hyvin.
    Wellalta löytyy monenlaisia tuotteita eri hiustyypeille, joten suosittelen lämpimästi!(-:

    VastaaPoista
  3. Olipa kiva lukea tätä ja sulla on ihan mahtava blogi. Sitä jaksaa aina lukea ja on hyviä aiheita:) luin tän vasta nyt, mutta hyvä postaus kuitenki! :)

    VastaaPoista

~ Kerro ihmeessä mielipiteesi postauksestani
~ Kysy rohkeasti, jos tulee jotain kysyttävää
~ KIITOS kaikista kommenteista! Niitä on aina mukava lueskella ja samoin vastailla!(: