~Katsojat~

~Translate~

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

~Lisää paksuutta ja täyteläisyyttä ripsiin -tekoripset~


Tekoripset ovat oiva valinta tuomaan ripsiisi näyttävyyttä. Tekoripset kestävät päivän tai jopa neljä viikkoakin ja ne kiinnitetään niille tarkoitetulla vesiliukoisella liimalla. On olemassa läpinäkyviä ja mustia liimoja, mutta ensikertalaisille läpinäkyvä liima on paljon helpompi vaihtoehto.
 
Tekoripsiä tehdään sekä aidosta karvasta esim. minkin karvasta että synteettisistä materiaaleista. On olemassa joko koko ripsilinjan pituiset tekoripset tai ripsitupsut, jotka kiinnitetään yksitellen. Ripsitupsut ovat helpompi vaihtoehto, jos olet ensikertalainen. Tuomaan näyttävyyttä ripsiisi voit lisätä niitä vain silmän ulkonurkkaan tai koko ripsilinjalle.
 
Voit asentaa tekoripset joko pinseteillä tai sormin. Ripsien laitto vaatii sorminäppäryyttä ja malttia eli kiireessä tekoripsiä ei kannata missään nimessä laittaa. Ripsitupsut on helppo kiinnittää haluttuun kohtaan, koska ne kiinnittyvät pienelle alueelle, ja niitä on tarvittaessa helppo korjailla. Koko ripsilinjan pituisille tekoripsille levitetään liima koko ripsinauhaan. Tekoripsiä kannattaa pitää kiinni kummastakin päästä ja asentaa ne niin, että kummatkin päät liimautuvat tasaisesti. Suositeltavaa olisi kiinnittää ripset huolellisesti ensin ulkoreunoista ja sitten keskeltä. Täten vältät ulkoreunojen irtoamisen. Tarkoitus on kiinnittää ripset aivan luonnollisten ripsien juuriin siten, että liimaus kohdistuu  luomelle eikä ripsiin.
 
Kun laitat tekoripsiä, niin on suositeltavaa laittaa ne meikkauksen jälkeen viimeisenä, jotteivät ripset tahriinnu muihin meikkeihin, ja myös meikkikin on paljon helpompi tehdä ilman tekoripsiä. Jos haluat taivuttaa omia ripsiäsi, niin se on ehdottomasti tehtävä ennen tekoripsien laittoa, ja myös ripsivärikin kannattaa laittaa omiin ripsiin ennen tekoripsiä. Ripsiväriä voi kuitenkin laittaa tekoripsien laiton jälkeen, jotta omat ripset ja tekoripset asettuvat paremmin toisiinsa.
Tekoripsien poisto ei ole vaikeaa. Ripset irrotetaan kevyesti vetämällä ja jos liimaa jää iholle tai omiin ripsiin, se poistetaan silmämeikin poistoaineella.
 
Tekoripsiä on olemassa laidasta laitaan. On luonnollisia malleja sekä myös sulilla koristeltuja. Niitä on myös saatavilla eri pituuksilla, paksuuksilla ja sekä tiheyksillä
Tekoripsethän olivat erityisen suosittuja 60-luvulla Yhdysvalloissa kunnes ne sitten levisivät ympäri maailmaa.


Tässä on vielä suomenkielinen video miten laitetaan kokoripset. (n.8min pitkä)

Itse omistan juuri nämä ripsitupsut. Sain ne joululahjaksi äidiltäni (veikkaisin, että tekoripset maksavat sen alle 10 euroa) ja ne ovat "eylure":n tuottamia ja se sisältää mustia lyhyitä (sisäripsiin), kesipitkiä (keskelle) sekä pitkiä (ulkokulmiin ripsitupsuja kutakin 17 kappaletta. Pakkauksen mukana tuli läpinäkyvää limaa sekä sille tarkoitettua poistoainetta sekä tietysti ohjeet kuuluivat myös mukaan, missä neuvottiin ripsien kiinnitys hyvinkin tarkasti, jotta ei tule epäselvyyksiä. Itsehän olen ensikertalainen ja sen myös huomasi, sillä ripsien laitosta ei meinannut tulla mitään, mutta kun pääsin vauhtiin ja ymmärsin sen jujun miten ne laitetaan, niin sitten onnistui. "Kauniin, luonnollisen täyteläisyyden tuovat puolikestävät yksittäiset ripset kestävät jopa 4 viikkoa.", näin tämä pakkaus lupaili ja kyllä se oikeastaan pitikin lupauksensa, sillä ripsistä tuli kauniit, luonnolliset ja ne olisivat varmasti myöskin kestäneet sen neljä viikkoakin, mutta otin ne itse pois noin parin päivän jälkeen. Aina kun olen ottanut tekoripsiä pois olen laittanut ne  käytön jälkeen talteen, sillä niitä voi käyttää vielä uudestaankin moneenkin kertaan, sillä ne eivät ole kertakäyttöisiä.

Olen tosityytyväinen näihin tekoripsiini ja ne ovatkin ensimmäiset tekoripset mitkä omistan, joten en voi kauheasti vertaillakaan(:D), muttei kuitenkaan ole mitään valitettavaa. Paitsi, jos nyt jotain negatiivista pitäisi sanoa, niin ripsiliimaa olisi voinut olla enemmän, sillä ripsiliiman poistoainetta on puolet enemmän kuin itse liimaa, sillähän liiman voi myös poistaa silmänmeikinpoistoaineella, joten liima loppuu nopeasti varsinkin, jos käyttää usein tekoripsiä ja siten joutuu käydä ostamassa usein uusia liimoja.
Mutta kuitenkin olen todella tyytyväinen näihin tekoripsiin kokonaisuudessa ja suosittelen lämpimästi, jos on suunnitteilla hankkia luonnollisia tekoripsiä!

Tässä on sitten nämä irtoripset mitkä omistan ja jos olen oikeassa, niin nämä on ostettu Seppälästä.
Boxi takaa päin. Kuvista näkee hyvin minkä näköiset ripsien pitäisi näyttää laiton jälkeen.
17 kpl pitkiä, keskipitkiä sekä lyhytitä ripsiä.
Liima on tuo pienenpi pullo oikealla puolella ja liimanpoistoaine on taas tuo suurempi pullo vasemmalla. Eli huomattava suuruusero pullojen välillä.
Tässä on sitten kuvia kun minulla ei ole vielä irtoripsiä ja sen jälkeen kun on. 
Ensimmäinen kuva on ilman irtoripsiä ja toinen irtoripsillä.
Minulla on jo luonnostaankin pitkät ripset, joten irtopripset eivät nyt varsinaisesti tuoneet ripsiini pituutta vaan paksuuttaa, tekivät niistä tiheämmät.
Jasmin Guessous

***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

~ Kerro ihmeessä mielipiteesi postauksestani
~ Kysy rohkeasti, jos tulee jotain kysyttävää
~ KIITOS kaikista kommenteista! Niitä on aina mukava lueskella ja samoin vastailla!(: