~Katsojat~

~Translate~

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Kurkistus meikkipussini uumeniin


Kerronpa teille tänään meikkupussini sisällön tekstein sekä kuvin!

Elikkä meikkaan yleensä 5 kertaa viikossa eli kaikki arkipäivät, sillä minun kohdallani ei tule kuuloonkaan mennä kouluun ilman minkäänlaista ehostusta kasvoillani, sillä ole mikään kaunis näky naama meikkaamattomana. Voin kuitenkin käydä esim. kaupungilla shoppailemassa ilman meikkiä, mutten kuitenkaan kouluun, aika ristiriitaista, sillä kaupungillahan törmää enemmän ihmisiin kun koulussa, mutta uskon syyn olevan se, että tunnen koulussa melkeinpä kaikki ihmiset, ainakin kasvojen perusteella.

En kuitenkaan meikkaa muiden ihmisten takia vaan vain ihan itseni takia, sillä on paljon mukavampi olla, kun tietää ettei näytä siltä kuin olisi kaatopaikalta repäisty.

Kerron nyt teille hiukan meikki historiastani. Ollessani ala-asteella opettajani kerran ilmoitti ääneen kesken tunnin: ”Lyön vaikka vetoa, että kun aloitatte yläasteen kaikki te tytöt aloitatte myös meikkaamisen.” Silloin kukaan luokkamme tyttö ei meikannut.

Tuolloin kosmetiikkatuotteet olivat minulle täysin vieraita ja ehkä myös vähän pelottavakin ajatus. Senpä takia totesin ääneen ystävälleni (kuka on tällä hetkellä yksi parhaimmistani ystävistä): ”Minähän en aloita koskaan meikkaamista!” No kuinkas sitten kävikään…
Sain tämän pussukan joululahjaksi rakkaalta äidiltäni
Aloitin kuitenkin meikkaamisen siirryttyäni yläasteen 7. luokalle. Tällöin meikkasin kuitenkin hyvin vähän eli meikkini oli kutakuinkin luonnollinen. Käytin vain meikkivoidetta sekä ripsiväriä ja näitä molempia hyvinkin niukasti, mutta kun…

Siirryin sitten 8. luokalle, vaihdoin kaikenlisäksi paikkakuntaa sekä koulua ja meikkini vaihtui myös paljon vahvemmaksi ja rajummaksi. Käytin nimittäin meikkivoidetta, puuteria, poskipunaa, kajaalia, kulmakynää sekä ripsiväriä ja kaikkia näitä aivan liikaa! Naamani näytti konkreettisesti ”pakkelinaamalta”. Saatoin joskus meikkivoidetta laittaessani laittaa yhden kerroksen tummaa meikkivoidetta (ns. pohjustus) ja sitten laitoin ”varsinaisen” meikkivoiteen kahteen kertaan. Kaiken lisäksi aloitin myös kulmakarvojeni nyppimisen ja teinkin sen vääräoppisesti, sillä nypin kulmakarvani liian kauas toisistaan ja senpä takia näytin aina siltä kuin olisin ollut allapäin vaikken välttämättä ollutkaan.

Tässä luonnollisuus oli kaukana, hyvinkin kaukana. Monet tuttuni yrittivät vihjaillen sanoa minulle tästä liika meikkivoiteen käytöstä, mutta en kuitenkaan halunnut kuunnella, sillä en uskonut sitä (tai en halunnut uskoa).  Aina katsoessani peiliin näin sieltä katsovan kivan näköisen tytön takaisin vaikkei se nyt niin välttämättä todellisuudessa ollutkaan…
Päästyäni lukion 1. luokalle olin alkanut jälleen meikkaamaan erilailla. Voisi sanoa, että olin palannut 7. luokan meikkaustyylin, mutta olin lisännyt mukaan vain kulmakynän, kajaalin sekä puuterin muuten meikki näytti aika samanlaiselta. Nykyään haluan ja yritän tehdä meikkini mahdollisemman luonnollisen näköiseksi eli minun kohdallani niin ettei naamani näyttäisi ”pakkelinaamalta”. Silmäni aloin rajaamaan kajalilla, jotta ne saisivat syvyyttä ja ne erottuisivat paremmin.

Käytin aikoinaan ruskean väristä ripsiväriä, mutta nykyään käytän mustaa, sillä musta sopii paljon paremmin tummille ihmisille kuten esimerkiksi minulle kun nyt satun olemaan tumma. Kulmakynää opettelin käyttämää oikein, sillä jos kulmat ovat huolitellut, niin ne tuvat silmät paremmin esiin ja ne tekevät koko kasvojen kuvasta paljon siistimmän.
”Meikillähän korostetaan kasvojen piirteitä.”
                                                                                                                 
Minullehan kukaan ei opettanut meikkaamaan tai näyttänyt miten eri kosmetiikkatuotteita käytetään vaan opettelin itse kaiken ja senpä myötä minun kohdallani on sattunut olemaan monia ”meikkivirheitä” matkan varrella, mutta pikkuhiljaa opin muotilehtien, tv:n sekä ihan oman kokemukseni kautta meikkaamaan ”oikein” tai ainakin hillitymmin.

No mennäänpä nyt sitten tse asiaan nimittäin meikkipussini syövereihin.  Kerron teille siis minun nykyisen arki meikkini eli mitenkä minä oikein meikkaan mm. kouluun vaiheittain.

Aloitetaanpas!



Step 1.
Ennen meikkaamista pesen kasvoni jääkylmällä vedellä, sillä pitkän nukutun yön jälkeen iho ei ole puhtaimmillaan. Vedellä saa epäpuhtauden pois iholta mm. hien sekä se virkistää kummasti väsynnyttää naamaa.
Kun naama on puhas kuivaan sen sitten huolellisesti pyyhkeellä.
Sen jälkenn laitan kasvoihini Yves Rocherin "Senteur Nature" rasvaa, sillä ihoni on hyvin kuiva, joten kosteutus on hyvinkin tärkeää.

Sitten levitän  silmänalusiini sekä luomiini Yves Rocherin"Cure Solutions" väsymystä vastaan siloittavaa roll-on voidetta, sillä usein olen väsynyt varisnkin, jos on syytä nousta aikaisin aamulla. Tämä levite on hyvä siinä mielessä, sillä se peittää hyvin tummatsilmäpussit.

Tykkään käyttää ennen meikkivoiteen laittoa myös meikinpohjustusvoidetta, mutta kyseinen voide mitä tykkäsin käyttää on päässyt loppumaan. Voide oli Yves Rocherin "Perfect Primer".

Pohjustushan on yksi tärkeimmistä asioista, sillä se takaa kauniin lopputuloksen ja meikki tulee kestämään  kasvoilla paljon paremmin.

- Ravan ja silmänympärysvoiteen sain kaupanpäälle, kun tilasin Yves Rocherin tuotteita/Meikinpohjustusvoide n. 20.00 e.
Step 2.
Kun pohjustus on hoidettu päiväjärjestyksestä, niin sitten on suraavana vuorossa itse meikkivoiteen levittäminen sekä puuteroiminen.
Käytän nykyään L`OREALin "True Match" meikkivoidetta mikä on väriltään C3 -Beige Rose. Näitä meikkivoiteitahan myydään kylmän sävyisinä eli tunnuksella C (Cold) ja lämpimän sävyisinä eli W (Warm). Numero kirjaimen jälkeen tarkoittaa sävyn vaaleutta/tummuutta.

Itse pidän kysisetä meikkivoiteesta kovasti ja olenkin käyttänyt sitä jo parisen vuotta, mutta ainoa negatiivinen asia meikkivoiteessa on se kun voide saa ihon näyttämään hiukan rasvaiselta parin tunnin sisällä, joten ihoa täytyy olla aina valmis puuteroimaan.

Olenkin tässä miettinyt uuden meikkivoiteen ostoa. Joten vinkkejä hyvästä meikkivoiteesta saa lähetellä tänne suuntaan?

- Meikkivoide n. 16.00 e.
Tykkään levittää nykyistä meikkivoidettani käsin tai oikeastaan olen tykännyt melkeinpä aina levittää voiteet sormin. Ei kuitenkaan ole väärin levittää meikkivoidetta meikkisiveltimellä- tai sienellä, mutta itse olen päätynyt sormin levittämiseen. Olen kuitenkin käyttänyt näitä kyseisiä muita vaihtoehtoja, mutta ne eivät ole kuitenkaan tuntuneet oikealle tavalle minulle.

Kädellä levittäminen on siinä mielessä hyvä vaihtoehto, sillä siitä ei tervitse maksaa. Kun sieni tai sivellin menee rikki/kulutetaan puhki, niin täytyy sitten käydä rientäen hakemassa itselleen uusi, mutta sormien kohdalla tällaiseen ei törmää (paitsi tietysti, jos murtaa kätensä, mutta se on asia erikseen).

On suositeltavaa levittää meikkivoide sormin, sillä käsien lämpö ns. sulattaa voiteen lämmöstä ja näin voide levittyy kasvoille ohuesti ja näin lopputulos on paljon luonnollisempi. Kun taas siveltimen tai sienen avulla levittäessä saattaa voide levittyä paksusti, mutta riippuu tietysti kuitenkin meikkivoiteesta.

Omani voide on nestemmäsitä ja melko ohutta. Se kuitenkin peittää riittävän hyvin virheet kasvoissani.

Kun olen levittänyt meikkivoiteen lisään kasvoihini vielä Yves Rocherin irtopuuteria, mikä on sävyltään 02 Transparence Beige. 

Puuteria tykkään levittää puuterisudilla, mikä on tilattu Oriflamen sivuilta, vaikkakin puuterin mukana tuli sille tarkoitettu puuterivippa. Sudilla saa sudittua kasvoille pienen määrän puuteria ja näin lopputulos on luonnollinen kun taas vipalla saattaa puuteria tulla "liikaa" eikä puuteri välttämättä levitykkään tasaisesti kasvoille ja lopputuloskin on sen näköinen, ainakin minun suhteeni.

Nyt on sitten kasvot valmiit ja voimme siirtyä silmiin!

- Irtopuuteri n. 12.00 e/Puuterisuti n. 5.00 e.
Step 3.
Vaihe kolme on suunnattu silmiin sekä kulmiin. Silmät ovat myös tärkeä osa meikissä, sillä yleensä ihmisiä katsoessamme katsomme ensimmäiseksi ihmistä suoraan silmiin, joten periaatteessa meikissä näämme ensin silmäsi ja kaunis huolliteltu silmämeikki on ykkös juttu!

Kaikki varmasti tiedättekin, että on olemassa monenvärisiä ripsivärejä. On tummia perusvärejä ja kirkkaan värikkäitä värejä eli on siis mistä valita. Itse tykkään käyttää mustan väristä, sillä kun olen tumma ja se on luonnollinen väri kun ripsetkin ovat luonnostaan mustat.

"Ripsiväri on naisen parasystävä".

Elämäni aikana on ollut monenlaisia ja värisiä maskaroita. Yleisin kuitenkin on musta ja se on yleisin väri myöskin maailmassa. 

Käytössäni on nyt Yves Rocherin "Mascara Extra-Volume" tuuheuttavaa ripsiväriä. (vasm.) Tämä on vain tällä hetkellä lopussa, sillä maskarathan riittävät sen kolmisen kuukautta jatkuvassa käytössä ja minun onkin tekemässä loppuaan.

Senpä takia tilasin pari viikkoa sitten Oriflame sivustolta Verymen "FatmLash Mascara":n (oik.) ja sain sen postissa perjantaina. Vielä en ole päässyt sitä käyttämään kun viikonloppuisin naamani saa levätä enkä mättää siihen meikin meikkiä.

- Vasemman kuvan maskara n. 7.00 e/oikean kuvan maskara 3.90 e.
Lopuksi rajaan silmäni mustalla kajaalilla. Kajaalin sain joululahjaksi enoni perheeltä ja tämäkin on Yves Rocherin tuottamia.

Yleensä vedän viivan ripsieni yläpuolelle tyveen, luomen alareunaan. Piirrän vivan myös alaripsieni alle ripsien tyveen. En kuitenkaan vedä täysin tummaa viivaa alas vaan häivytän väriä hiukan, jottei rajaus pistäisi silmään ja eikä näyttäisi hurjalta.

Kun silmät ovat vihdoin ja viimein valmiit viimeistelen vielä näin lopuksi kulmani Yves Rocherin tummanruskealla kulmakynällä. 

Aloitan kulmia piirtäessäni ensin harjaamalla kulmat halutulla tavallani ja sitten vedän kevyin vedoin kulmiini halutun linjan kuitenkin kuljen omien kulmieni mukaista linjaa pitkin. 

Koskaan ei saa vetää vain yhtä suoralla kädellä vedettyä viivaa kulmiin vaan väriä täytyy laittaa lyhyin vedoin ja samalla häivyttäen vähän väriä, jotta kulmista tulee mahdollisimman omien kulmiensa sävyiset ja kaikkein tärkein juttu, jotta niistä tulee mahd. luonnollisen näköiset.

Väriä ei saa levittää "liikaa", sillä silloin lopputulos saattaa olla raju ja epäluonnollinen.
Minulla on ollut toisinaan ohuet ja joskus taas paksut kulmat ihan kasvattamalla kulmiani tai piirtämällä ne niin, mutta olen kuitenkin mieltynyt ohuihin kulmiin. Toisille sopivat paksut ja toislle taas ohuet kulmat, riippu ihan kasvojen mallista.

- Kajaalin hintaa en osaa sanoa, mutta veikkaan niiden maksavan sen 4 e/Kulmakynä n. 5 e.
 Finish
Näiden vaiheiden jälkeen lopputulos näyttää tältä. Näin siis meikkaan päivittäen kouluun tai näin meikkaan oikeastaan aina. Paitsi, jos on esimerkiksi juhlat tiedossa saatan lisätä silmiini hiukan luomiväriä, sutaista poskiin hiukan punaa ja huulikiiltoa levitän huuliini, muuten meikki onkin sama.
Yksinkertaisen meikin pohjalta onkin helppo lähteä kehittämään upean hienoja meikkejä tai toisnpäin eriskummallisen hassuja, mitä ikinä keksiikin. 

Päästä vain mielikuvituksesi valloilleen, kokeile jotain uutta ja ylläty!
Meikatessa täytyy musiikin pauhaa ja kovaa! Hiljaisuudessahan tylsistyy tyystin. 

Omistan iPodin mihin säästinkin kauan rahaa, sillä ne eivät ole mistään halvimmasta päästä. Olen ladannut siihen monenlaisia kappaleita, joiden tahdissa voi jammailla mukana tunteella. 

Näin meikkihetkistä tulee hauskempia ja se sujuu paljon ripeämmin!
"Music is everything."

Mukavia meikkihetkiä kaikille!


Jasmin

                                                                                                                        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

~ Kerro ihmeessä mielipiteesi postauksestani
~ Kysy rohkeasti, jos tulee jotain kysyttävää
~ KIITOS kaikista kommenteista! Niitä on aina mukava lueskella ja samoin vastailla!(: